Feed on
Posts
Comments

Om du planerar att finansiera en begravning för en familjemedlem kan du ha många frågor. Först måste du bestämma hur mycket begravningen kommer att kosta. Om du försöker betala för en stor tjänst kan du behöva be familjemedlemmar att chippa in pengar. När du frågar, se till att vara specifik om hur mycket varje person är villig att bidra. Därefter bör du skapa ett kostnadsark och budget.

Kyrkans donationer

Om du vill finansiera en begravning för en anhörig kanske du undrar hur du kan gå tillväga. Lyckligtvis finns det flera alternativ. Du kan donera pengar genom din kyrka eller en begravningsbyrå. Du kan också skicka en personlig check eller pengar i ett kuvert. Oavsett vilken metod du väljer, vill du inkludera ett kort som säger att du skickar din support.

Du kan också söka hjälp från välgörenhetsorganisationer eller andra källor. Ofta kommer lokala och statliga myndigheter att täcka kostnaderna för en begravning. Du kan också be kyrkan att hålla en biltvätt eller anordna en insamling till en begravning. Ett annat alternativ är att öppna en minnesfond med en bank och använda dessa pengar för att täcka begravningskostnader.

Personliga lån

Du kanske har en släkting som gick bort nyligen, och du står inför den ekonomiska bördan att ordna en begravning. Om så är fallet, kanske du vill överväga ett personligt lån för att betala för begravningskostnaderna. Dessa lån är tillgängliga via banker, kreditföreningar och till och med onlinelångivare. De kan erbjuda upp till $100 000 i finansiering och betalas ut inom några dagar. När du har godkänts kan du börja göra månatliga betalningar och kan ha ett flexibelt återbetalningsschema.

Det finns flera långivare som erbjuder begravningslån. Du bör undersöka deras priser och ansöka med några. Att få offerter från mer än en långivare ökar dina chanser att bli godkänd för ett begravningslån. Det är också en bra idé att ha en livförsäkring ifall du skulle behöva täcka begravningskostnader i framtiden. På samma sätt kan en nödfond för begravningskostnader fungera som ett säkerhetskonto om du råkar ut för en olycka.

Kreditkort

Ett kreditkort med noll inledande APR kan hjälpa dig att täcka kostnaderna för en begravning utan ränta. Se till att du gör alla betalningar före slutet av kampanjperioden. Om du kan, ansök om ett kort med en introduktionspris på 12 till 18 månader. Dessa kort kommer vanligtvis med högre räntor efter introduktionsperioden. Se till att du kontrollerar prekvalificeringen för dessa kort och jämför priser innan du bestämmer dig för ett.

Ett annat alternativ för att finansiera en begravning är att använda ett privatlån. Detta lån sätts in direkt på ditt bankkonto. Långivaren kommer att informera dig när du kan börja betala av beloppet. De flesta långivare låter dig också ställa in automatiska betalningar för att säkerställa att du enkelt kan betala av skulden.

Livsförsäkring

Om du vill finansiera en begravning för en närstående kan du använda en livförsäkring. Försäkringsbolaget kommer att granska policyn för att säkerställa att den är giltig och betala begravningsräkningen. Om det inte finns några röda flaggor kan du lösa in försäkringen för begravningen. Dessutom accepterar många begravningsbyråer livförsäkring som betalningsalternativ.

Innan du lämnar in ett livförsäkringsanspråk måste du först hitta den avlidnes försäkringshandlingar och informera försäkringsbolaget om dödsfallet. En bestyrkt kopia av dödsattesten kommer också att behövas. Du kan få detta från begravningsbyrån, kontoret för livsviktiga register eller rättsläkaren. Att förse försäkringsgivaren med alla nödvändiga dokument kan hjälpa dig att undvika förseningar i behandlingen av anspråket.

Behovsavtal

Förhandsavtal kan vara till hjälp av flera skäl. De låter dig avsätta medel för en begravning i förväg. Dessutom låter de dig välja exakt vad du vill göra, inklusive kista och service, och sedan betala en fast månadsvis eller engångsbelopp. Dessa arrangemang kan vara fördelaktiga för många människor, men det är viktigt att se till att de passar din familj bra innan du fattar några beslut.

Ett förhandsavtal kan vara återkallbart eller oåterkalleligt. Med ett återkallbart förhandsbehovsavtal kan du ta ut pengarna när som helst, men du kan inte ta ut den upplupna räntan. Det finns dock vissa begränsningar, till exempel hur mycket pengar du kan ta ut när som helst. Om den avlidne till exempel avlider oväntat kan betalningarna till begravningsbyrån inte återbetalas. Dessutom är vissa förhandsavtal oåterkalleliga, vilket innebär att de inte kan lösas in efter dödsfallet.

Comments are closed.