Feed on
Posts
Comments

Lån utan inkomst

Att låna pengar när man saknar inkomst är inte alltid så lätt. De flesta bankers första krav på sina låntagare är att de ska ha en fast, eller i värje fall stabil inkomst. En fast anställning med månadslön är såklart det bästa, men många banker låter även personer med vikariat och timanställningar låna pengar. Så länge mankan visa upp att man har en inkomst man klarar sig på varje månad brukar det gå bra.

Sedan har vi dem som helt saknar inkomst under längre eller kortare perioder. För dessa finns det ett fåtal banker som ändå lånar ut pengar. Däremot bör du som låntagare i denna situation vara extra försiktig när du tar ett lån. Bara för att banken beviljar dig ett lån betyder det inte att du komer kunna betala tillbaka pengarna utan problem.

Utan fast inkomst

Om du tillhör den grupp som saknar fast inkomst har du ett bättre utgångsläge än om du skulle vara helt inkomstlös. Många banker har som princip att kräva fast inkomst eftersom det ger dem trygghet att pengarna kommer återbetalas. Det gör också att banken kan erbjuda en lägre ränta, även om den jämfört med hypotekslån är hög å det handlar om blancolån. Saknar du helt inkoms måste du räkna med att få en än högre ränta för att banken ska tycka att deras vinst står i propotion till den risk de tar.

Leave a Reply