Feed on
Posts
Comments

Ja det är faktiskt möjligt att låna pengar till vad som helst. Naturligtvis beror det på hur mycket pengar det är fråga om, men det finns i princip inget du inte kan låna till. Då det är stora belopp behövs ofta en säkerhet som vid ett husköp. I det fallet är huset en säkerhet som banken vill ha i pant. Om du inte kan betala av lånet tar banken huset, säljer det och får tillbaka pengarna de lånat ut. På ungefär samma sätt fungerar det med billån och båtlån. Mindre lån kan du däremot få utan att något sätts i pant hos banken.

Många banker ger ut olika typer av privatlån, ibland i samarbete med de fackliga organisationerna. Är du medlem i facket och har en ordnad anställning kan du enkelt få ett lån på mellanstora summor på kort tid, nära nog över dagen. Det är din fasta anställning som är panten i det läget. Anställningen visar att du har förmåga att betala tillbaka. När banken gör en sådan bedömning och ser att du inte har några problem att lösa lånet får du också en låg ränta. Sedan kan du köpa en motorcykel eller liten båt att fiska från med pengarna.

Snabblån innebär en högre risk för långivarna. De vet inget om dig och din möjlighet att betala tillbaka, därför blir också räntan hög. Man kan säga att alla som lånar till en hög ränta hjälper till att betala för den som inte kan lösa snabblånet. Det har varit många diskussioner kring dessa snabblån och sms-lån som unga människor har tagit för att kunna köpa en ny mobiltelefon och sedan inte kunnat betala tillbaka. Det är naturligtvis ett bekymmer, men i grunden är snabblånen ett bra komplement till vanliga lån. Lånjämförelsesajten Creddit har en kunskapsbank där du kan läsa om bl.a. snabblån. Kolla in den.

Comments are closed.