Feed on
Posts
Comments

Gör en års översikt, enkelt om du har god koll på vad du månadsvis får i ersättning eller lön. Att ha en sådan kalkyl hjälper dig att få en tydlig överblick över din ekonomi och på så sätt se långt i förväg vilka månader som är mer eller mindre krisfulla.

Ekonomisk trygghetDenna kalkylation bör fullföljas oavsett om du har ett överskott eller brist på slantar.

Det spelar ingen roll om det handlar om några kronor eller om det rör sig stora sedlar, du ska varje månad lägga en slant i spargrisen. Därpå så ska inköpen ska vara planerade. Sparandet är ett faktum! Har du dessutom en rörlig inkomst, så är det extra viktigt. Så fort du får ett överskott så ska de in på sparkontot.

Många tycker att det är en överdrift att göra en årsbudget, att det räcker med att man fokuserar på att skapa en överblick för varje månad. Vi anser att det är ett sätt att blunda för helheten. Kan man inte skapa en budget som funkar ett helt sammanhängande år, dela upp den i kvartal eller till halvårs beräkning.

Tydlighet varar längst. Är du dessutom duktig på att spendera pengar, och har svårt att hålla dig till en rutin – då ska du följa kalkylationen så att det blir en vana. Till slut kommer det att känna konstigt att inte följa budgeten, nästan som en ekonomisk otrohet.

Comments are closed.