Feed on
Posts
Comments

Att öka sina inkomster för att få en ökning till sin privatekonomi inte är alltid det lättaste. Det kan vara svårt att hitta lösningar som ger en mer pengar, men både på lång och kort sikt så kan man lösa det bara man är beredd på att kämpa lite och är motiverad. Kanske är det en resa runt jorden som är målet eller att man vill kunna spara pengar till en egen bil. Oavsett vad det kan vara så är det viktigt att ha ett tydligt mål att sträva emot. Nedan kommer några tips på hur man kan gå tillväga för att uppnå och få den ekonomiska möjligheten för sin drömupplevelse.

Högre inkomster

Till att börja med så bör man ha ett mål som betyder något för en själv, det kan vara en resa eller upplevelse som man länge önskat kunna göra. Därefter så bör man göra en beräkning i hur mycket det skulle kosta, det är alltid bättre att satsa på en högre buffert om extrapengar skulle behövas. Därefter så bör man sätta sig en tidsram, handlar det om några månaders sparande eller flera år. En preliminär tidsram hjälper till att motivera och skapar en tydlig gräns för sitt sparande.

Den ekonomiska möjligheten är en viktig faktor, är man en person som gillar att spara så kanske man kan skära ner på andra utgifter för att lägga till sparkassan. Om man inte vill göra det måste man se till andra möjligheter, kanske man kan få mer arbetstimmar på arbetet, eller så kan man skaffa sig ett extrajobb, och bestämma att alla pengar som kommer från extrajobbet ska gå till sparkassan. Ett par extra arbetstimmar i veckan blir ändå en del pengar i månaden att spara. Allt beror förstås på sin egen kapacitet och utifrån den tidsram som man har satt. Man måste vara villig att arbeta hårt, och desto mer belönande blir det när man når sitt mål.

Att spara pengar till något roligt eller personligt betydande är inte speciellt svårt bara man har god fokus, och man får inte glömma sitt mål även om det är tufft ibland att spara. Men med en god planering och sparstrategi så är det fullt möjligt. Bara ett exempel är att om man sparar 700 kronor i månaden så är det 8400 på ett år. Om något skulle ändras i vardagen så ser man över sin planering och anpassar den efter nya faktorer.

Comments are closed.