Feed on
Posts
Comments

spara pengarAtt spara pengar är inte alltid det lättaste om man har en låg inkomst. Genom att se över sin privatekonomi så kan man ändå spara in på en hel del onödiga utgifter och omkostnader. För det är inte alltid så lätt att öka sin inkomst, och då måste man se över vad som gör att den tar slut så fort. För många känner säkert igen sig i att när nästa löneutbetalning närmar sig så är det kärvt sista veckan. Genom att skapa struktur och planering i sitt hushåll så får man en bra översikt över vad pengarna går till. Detta är grunden i en god privatekonomi.

Till att börja med så kan se över hur mycket pengar som man lägger på mat. Istället för att gå till mataffären flera gånger i veckan för att köpa mat så kan man veckohandla. Genom att göra en lista inför varje vecka vad som skall inhandlas så kommer man undan alla extrainköp som förekommer närman går och småhandlar ofta. Inför sin veckohandling kan man titta igenom diverse reklamblad för att se var det finns bra erbjudanden, detta gör att man kan spara en hel del pengar då det alltid finns någon kampanj på kött eller grönsaker som pågår. Med planering kan man också se till att man äter bättre och sundare mat än om man går och handlar sporadiskt.

När det kommer till transport så bör man se över vilket alternativ som är både effektivt och billigt. Det bästa är om man kan promenera eller cykla till arbetet, men detta går inte om avståndet är väldigt långt. En bil kostar mycket att använda men kanske är nödvändigt för att ta sig till arbetet. Man kan då försöka använda bilen så lite som möjligt i andra situationer. Att åka kollektivt är något som inte brukar kosta så mycket om man inskaffar månadskort eller liknande. Genom att jämföra hur mycket pengar man lägger på bensin samt vad ett månadskort skulle kosta kan man se vilket alternativ som är mer förmånligt.

Något som kostar en hel del är prenumerationer på tidningar. Idag så finns många tidningar på nätet där man kan läsa utan att behöva betala något extra. Genom att avsluta sin prenumeration så sparar man några hundralappar och kan i princip läsa samma information gratis. Genom att göra dessa ändringar så får man mer pengar över varje månad som man kan lägga på något annat.

Comments are closed.