Feed on
Posts
Comments

Vill man investera i något till sitt hem eller om man behöver pengar till något speciellt ändamål så är privatlån en bra lösning. Privatlån är ett lån som ger dig som privatperson möjlighet att lägga pengarna på vad man själv vill, till exempel för att köpa en ny tv, renovera i hemmet, bröllopsresa eller något annat. De flesta långivare ger dig fria händer att investera pengarna på. Privatlån kallas även ibland för blancolån och i princip alla som har en fast inkomst har möjligheten att teckna ett privatlån. Nedan kommer några tips som är bra att tänka på när man skall ansöka om ett privatlån.

Låna pengarTill att börja med så bör man välja en summa på sitt privatlån, man brukar kunna låna ända upp till 350 000 kronor och sedan välja en avbetalningstid på upp till ca 12 år. Det man bör ha med i beräkningen är att ju längre man betalar av privatlånet desto dyrare blir det då räntor och avgifter tillkommer. Det finns många långivare idag så det är en bra idé att jämföra olika erbjudanden för att se vad som är mest förmånligt utifrån sin privata situation. För även om man får ett tillskott genom lånet så skall pengarna återbetalas sinom tid. Genom att ha en tydlig återbetalningsplan så vet man hur mycket som går åt till lånet varje månad.

Man bör också tänka på vilken slags ränta lånet har, för detta är något som kan avgöra om lånet blir dyrt i slutändan, så det är värt att räkna på och se hur mycket ränta man betalar totalt sett över den bestämda återbetalningstiden som man har. Detta kan man få hjälp med utav långivaren. Om man har en god ekonomisk bakgrund utan några tidigare betalningsanmärkningar så kan man också i vissa fall kunna förhandla med exempelvis banken kring vilken ränta som man skall ha på sitt privatlån. Det finns även långivare som godkänner privatlån till de som har betalningsanmärkningar men då ofta till en högre ränta då det inte är lika säkert.

Man kan teckna ett privatlån med säkerhet vilket innebär att man har bostad eller bil som säkerhet för sitt lån till banken. Detta brukar också bidra till att minska räntan då banken känner sig mer säker att låna ut pengar. Att använda sig av ett privatlån när man behöver pengar till något specifikt ändamål är ett mycket smidigt och snabbt sätt att låna pengar på.

Comments are closed.