Feed on
Posts
Comments

En hemförsäkring är en mycket prisvärd försäkring. Egentligen är det en samling olika försäkringar som skyddar dig, din familj, ditt hem och de saker som finns i det. Den anses vara tillräckligt viktig för att till och med ingå i vad som räknas som en skälig levnadskostnad och ingår därmed också i försörjningsstöd. Oftast är det bara små skillnader mellan vad som brukar ingå i en hemförsäkring mellan olika bolag. Det finns fler likheter, några av dem kommer att räknas upp här.

Vad brukar ingå i en hemförsäkring

Reseförsäkring

Att bli sjuk när du är utomlands kan bli en väldigt dyr historia. Sjukhusvistelse följt av transport hem till Sverige kan kosta flera hundra tusen kronor. Ambassader kan hjälpa till med lån, men de måste betalas som en klumpsumma när du kommer hem och någon avbetalningsplan är inte möjlig att få. Reseskyddet brukar räcka de första 45 dagarna av resan, men i somliga fall i 60 dagar. Det täcker även omkostnader på grund av försening eller förlust av bagage.

Ansvarsförsäkring

Den är ett skydd ifall du råkar skada en annan person eller personens egendom och får ett krav om att betala skadestånd. Du får då hjälp i första hand med att avgöra om du verkligen är skyldig att betala och sedan eventuellt med att betala rättegångskostnader och skadestånd.

Överfallsförsäkring

Den ger dig ett skydd om du blir överfallen och skadad av en annan person. Du får då ersättning exempelvis för sjukhusvistelse, förlorad inkomst och en summa ifall du skulle bli invalidiserad på grund av överfallet.

Rättsskyddsförsäkring

Den hjälper dig att betala rättegångskostnader och kostnader för advokat om du av någon anledning hamnar i en rättstvist.

Tilläggsförsäkringar

Till de vanligaste tilläggsförsäkringarna hör allriskförsäkringen, även kallad drulleförsäkring, som ger dig ersättning ifall du råkar ut för något orsakat av egen klumpighet, till exempel att du tappar TV:n i golvet.

Comments are closed.