Feed on
Posts
Comments

Det kan vara knivigt att få igång sitt nystartade företag och ska man investera i lager, lokaler och hyra så behöver man oftast ha ett kapital för att kunna överleva starten innan verksamheten börjar ge frukt.

Antingen så sparar man ihop sitt kapital, startar man i mindre skala så är det mycket möjligt att sparade pengar räcker. Men planerar man att starta en större verksamhet så krävs det nästan alltid att man blir bevilja ett lån.

För att öka sina chanser för att bli beviljad lånet hos sin bank så behöver man en solid affärsplan. Det är affärsplanen som är den centrala delen i låneansökan och också det som banken kommer gå på när det ska göra sin bedömning. Därför är det oerhört viktigt att lägger ner tid på att skapa en så trovärdig affärsplan som möjligt. Banken kommer även göra en kreditupplysning så det gäller att allt ser bra ut även där.

Slutligen så är det viktigt att vara väl förberedd på frågor som kan uppkomma i mötet med din bankman eftersom det är det mötet plus din affärsplan som kommer att användas när banken senare överlägger ansökan.

Oftast tar det 2-3 månader innan man får pengarna, därför är det en bra idé att vara ute i god tid. Man kan även räkna med en ränta runt 6-10%.

Det är alltid bra att klara sig så gott det går utan att behöver låna pengar till sitt företag men man ska heller inte vara allt för försiktig. Med en stabil affärsplan har man en tydlig linje att gå efter. Och förhoppningen är ju att de lånade pengarna ska ge en hävstångseffekt.

Man ska heller inte vara rädd att ansöka om lånet hos flera olika banker, för att på så sätt ha flera olika lånerbjudanden att välja mellan.

Comments are closed.