Feed on
Posts
Comments

Flytta själv eller med hjälp av flyttfirmaDu har nu hittat en bostad och skrivit på kontraktet. Nu är det bara själva flytten kvar. Beroende på bostad så kan det vara skönt att anlita en flyttfirma, vilket även kan vara rätt dyrt. Men om man bor på högsta våningen och det inte finns någon hiss så kan det vara värt att betala dom pengarna.

Flyttfirma

Att anlita en flyttfirma är det bekvämaste och dyraste sättet att flytta på. Det positiva med att anlita en flyttfirma, förutom att det är bekvämt är att flytten är försäkrad ifall olyckan skulle vara framme. Kolla runt mellan olika flyttföretag och se vad dom har att erbjuda. Billigast är inte alltid bäst.

Om flyttfirman du anlitar tillämpar Bohag 2010 så minskar risken att du hamnar i konflikt med dem. Se till att ha ett avtal på vad flyttfirman ska utföra och hur lång tid det kommer ta. Det ska även stå ett pris på avtalet. Har du fått ett ungefärligt pris så kan inte priset öka med mer än 15% om flyttfirman tillämpar Bohag 2010.

Flytta själv

Om du tycker det är onödigt att anlita en flyttfirma eller helt enkelt inte har råd med det så får du flytta dina möbler och kartonger på egen hand. Fråga dina vänner om dom kan hjälpa dig med att flytta så går det betydligt fortare. Har du en bil som har dragkrok så kan du hyra ett släpkärra med flyttskåp på en mack eller en släpvagnsuthyrare. Generellt så är det billigare att hyra en släpkärra hos en släpvagnsuthyrare än på en mack. Har du ingen dragkrok på din bil så kan du hyra en flyttbil på en mack.

Magasinera dina möbler och prylar

Om du inte får plats med alla dina grejer i din nya bostad så kan du magasinera dina grejer. Att man magasinerar sina grejer innebär att man hyr ett förråd där man stoppar in sina grejer. Att tänka på när man ska magasinera är att man gör det tätt, så man får in så mycket som möjligt.

Comments are closed.